Search here...
TOP
Spa & Sauna

Dagje sauna, wat moet ik meenemen?

Dagje sauna; Wat neem je mee naar de sauna?

Ga jij binnenkort genieten van een dagje sauna in een wellnessresort, maar heb je geen idee wat je mee moet nemen? Herkenbaar, ik had de eerste keer ook geen idee! Ondertussen weet ik dat wel en daarom deel ik dat graag met jou! 

Wanneer je naar de sauna gaat is het handig om een aantal dingen mee te nemen zodat je optimaal kunt ontspannen en genieten van jouw dagje wellness! Hieronder volgt een opsomming:

 

Badjas

Tijdens je dagje sauna is het dragen van een badjas verplicht, behalve tijdens naaktrecreatie in de sauna, de baden en onder de douche. Heb je geen fijne sauna badjas? Geen nood, je kunt hem vaak ook ter plekke huren.

 

Badslippers

Net als een badjas is het in verband met de hygiëne ook verplicht om badslippers te dragen tijdens je dagje wellness. Evenals de badjas zijn ook deze te huur bij het wellnessresort.

 

Handdoeken

Wanneer je naar een sauna gaat neem je in ieder geval een aantal handdoeken mee: een grote handdoek (badlaken) en twee kleine. De grote handdoek leg je op het houten bankje in de sauna voor je gaat zitten/liggen. De kleine handdoeken zijn voor het douchen aan het einde van je dagje sauna.

Er zijn ook speciale sauna handdoeken verkrijgbaar. Deze hebben een afmeting van 90×200 cm waar je hele lichaam op past. Wil je liever niet meteen je eigen sauna handdoek aanschaffen? Ze zijn vaak ook te huur bij het wellnessresort.

 

Flesje water

Goed drinken is altijd belangrijk, maar helemaal als je een sauna bezoekt. Je wil namelijk te allen tijde uitdroging voorkomen! Door een flesje water bij je te hebben die je telkens opnieuw kunt vullen is het makkelijker om voldoende te drinken.

 

Optioneel

Als je bovenstaande items meeneemt dan ben je al een heel eind op weg. Optioneel kun je nog een tijdschrift of een goed boek meenemen om lekker weg te dromen tijdens de rustmomenten.

Ook kun je eventueel nog je eigen douche- en verzorgingsproducten meenemen om jezelf lekker te verwennen aan het einde van je welverdiende wellnessdagje.

 

Wat neem jij standaard mee als je naar de sauna gaat?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

 

Gera Stockschen

Als levensgenieter kan ik enorm blij worden van een heerlijke warme sauna, warm bad en alles wat maar goed is voor het ontspannen van lichaam en geest.

«

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.